Asennus

Asennus

1. POHJUSTUS
Pohjustus suoritetaan primerilla, jolla saadaan optimaalinen tartuntapinta mikrosementille.Lisää primeri sienellä tai telalla kauttaaltaan pinnoitettavalle alueelle.Anna primerin  kuivua vähintään 60 minuuttia ennen mikrosementin asennuksen aloittamista.

Pohjustus betonipinnoille
Mikäli pinnoitettava betonilaatta on yli vuoden vanha, voidaan pinnoitus suorittaa verkottamalla halkeamat paikallisesti (mikäli halkeamia on syntynyt).Paikallisiin halkeamiin verkon asennuksen voi tehdä karkealla mikrosementillä.Jos pinnoitettava betonilaatta on alle vuoden vanha, on hyvä verkottaa koko pinnoitettavalta alalta (jos pohjana on vesieriste, verkotusta ei tarvita).Verkon asennus suoritetaan mieluiten ensimmäiseen perusmassa kerrokseen.Pohjaan suositellaan aina levitettäväksi ainakin kaksi kerrosta perusmassa Basea.Jos pohjana on kipsitasoite on tärkeää tarkistaa tasoitepinnan lujuus ja käyttää tasoitevalmistajan suosittelemaa primeria (mahdollisesti pintaa kovettava) ja levittää ainakin yksi kerros perusmassaa pinnan kovettamiseksi.

Pohjustus laatalle
Varmista laattojen kiinnitys (injektoi, jos mahdollista).Puhdista huolellisesti (esim. kloriittipohjainen pesuaine).Pohjusta alue primerilla.Levitä ensimmäinen kerros BASE -mikrosementtiä siten, että laatan sauma täyttyy.Kuivuminen jokaisen BASE -kerroksen jälkeen vähintään 4-6 tuntia.Levitä seuraava kerros siten, että laatta peittyy.Hionnan voi suorittaa kun pinta on kosketuskuiva.Hiontakarheus: 100 - 140

Pohjustus vesieristeelle
On tärkeää, että vesieriste on levitetty huolellisesti ja mahdollisimman tasaisesti materiaalimenekin hillitsemiseksi.Vesieristeen päälle suositellaan levitettäväksi kaksi kerrosta BASEA, jotta se saadaan kunnolla peitettyä.Hio BASEN pinta mielellään saman vuorokauden aikana levityksestä.

Oli pohja mitä materiaalia tahansa, tulee se puhdistaa aina huolellisesti kaikesta liasta ja rasvasta.


2. BASE -KARKEAN MIKROSEMENTIN LEVITYS:
Pyri levittämään ohuita kerroksia.Laita mielellään kaksi (2) kerrosta pinnan tasaisuuden varmistamiseksi.Lisää tarvittaessa lasikuituverkko ensimmäisen Base kerroksen päälle.Kerrosten välissä anna kuivua 4-6 tuntia. Kerroksien välissä pintaa voi tarvittaessa hioa (liikaa tummuvat kohdat).Jokaisen levityksen jälkeen kannattaa pinta tarkistaa lastalla ja poistaa mahdolliset koholla olevat lastan jäljet.Pinnan tasaisuudesta riippuen, lisää tarvittaessa kerros.Pinnan voi hioa kun se on kosketuskuiva.Hiontakarkeus 100-140.
 
3. FINO (80/20) -HIENON MIKROSEMENTIN LEVITYS: 
Pyri levittämään ohuita kerroksia.Laita mielellään kaksi (2) kerrosta.Kerrosten välissä anna kuivua 2-4 tuntia.Kerroksien välissä pintaa voi tarvittaessa hioa (liikaa tummuvat kohdat).Jokaisen levityksen jälkeen kannattaa pinta tarkistaa lastalla, ja poistaa mahdolliset koholla olevat liipin jäljet.Viimeisen pinnan voi halutessaan hioa. Ota huomioon, että hionta korostaa värejä.Hiontakarkeus: 240.

4. LAKKAUS
Huolehdi, että lakattava pinta on puhdas pölystä yms. liasta.Lisää telalla sealeri (pinnansulkuaine) kauttaaltaan ja anna kuivua ennen lakan levittämistä.Levitä lakkaa valmistajan ohjeiden mukaan.

MIKROSEMENTIN SEKOITUS JA LEVITYSOHJEET:

BASE -karkea mikrosementti,  0,3 mm raekoko.
FINO (80/20) -hieno mikrosementti, 0,1 mm raekoko.

Mikrosementtiä on olemassa sekä MONO- että BI -KOMPONENTTISENA:

MONOKOMPONENTTINEN MIKROSEMENTTI (eli veteen sekoitettava sementti)FINO (80/20) sekoitussuhde: 1 osa vettä, 3 osaa mikrosementtiä (esim. 6kg Finoa, 2000ml vettä).BASE sekoitusuhde: 1 osa vettä, 4 osaa mikrosementtiä (esim. 6kg Basea, 1500ml vettä).

BI-KOMPONENTTINEN MIKROSEMENTTI (eli 2-komponenttituote, ei vettä!):FINO (80/20) sekoitussuhde: 5L neste (komponentti B) -> 14kg jauhe (komponentti A)BASE sekoitussuhde: 5L neste (komponentti B) -> 18kg jauhe (komponentti A)

Pigmentin sekoitus FINO (80/20) mikrosementtiin:
Mittaa kaikille FINO mikrosementille tarvittava nestemäärä.Lisää koko väripigmentti nesteeseen.Sekoita kunnes väri on yhtenäinen ja tasainen.
Päätä kuinka paljon tarvitset sementtiä. Jos haluat tehdä esimerkiksi 6kg Finoa, ota 2 litraa pigmenttinestettä.
​Suosittelemme kokeilemaan aluksi pienellä määrällä, jotta tiedät minkä verran saat levitettyä tunnin aikana.
​Kaada FINO mikrosementtiä pigmenttinesteeseen asteittain samalla sekoittaen.Sekoita kunnes seos on tasaista.Anna tekeytyä muutama minuutti ja sekoita uudelleen.Aloita asennus.
Valmiin sementin avoin aika on noin 60 minuuttia. Sekoita massaa n.15 min välein.

Käyttöönotto:
Älä jätä kosteisiin tiloihin 2-3 viikkoon ämpäreitä, shampoo-pulloja, jakkaroita, ym., jonka alle voi kerääntyä kondensaatiovettä. Kondensaatiovesi voi aiheuttaa ikäviä renkaita ynnä muuta hetkellistä esteettistä haittaa. Renkaat ynnä muut jäljet haihtuvat ajan mittaan, 2 - 3 viikon jälkeen tätä ongelmaa ei enää esiinny. 


VASTUUVAPAUSLAUSEKE
Ilmoittamamme ohjeet ja suositukset perustuvat kokeisiin ja kokemukseemme. Ne on tarkoitettu avustamaan käyttäjää löytämään sopivimman työtavan ja saavuttamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen. Koska käyttäjän työskentelyolosuhteet ovat valvontamme ulkopuolella, emme voi ottaa kantaaksemme vastuuta tuloksista, joita hän saa käyttäessään suosittelemiamme aineita ja ohjeita.
Etsi